Een stukje historie

Vocal Group Get Real is in 1970 opgericht onder de naam jongerenkoor Bunde en heeft sindsdien een aantal metamorfoses ondergaan, waarvan een tweetal nog steeds bepalend zijn voor het karakter van ons huidige koor. Zo is het koor midden jaren 80 onder leiding gekomen van onze huidige dirigente en artistiek leidster Angèle Frissen. Angèle studeerde destijds nog solozang aan het conservatorium in Maastricht. Onder haar leiding heeft Get Real zich ontwikkeld tot een volwassen koor met een eigen, sterke koorklank. Vervolgens is in 1996 besloten de leeftijdsgrens van het “jongeren” koor los te laten en de naam Jongerenkoor Bunde te veranderen in Vocal Group Get Real. Onder deze naam zijn we verder gegroeid tot een koor dat naast zang een totale performance kan neerzetten.

In 2000 vierde Get Real haar 30-jarige bestaan met 4 uitverkochte concertante uitvoeringen van JesusChrist Superstar. In 2004 en 2010 werden respectievelijk de projecten “Magic of Music” en “Lost in Music” uitgevoerd. Uitverkochte shows met zang, dans, mooie kostuums en muziek.

Tijdens concerten wordt Vocal Group Get Real begeleid door een combo van drums, toetsen en basgitaar. Voor grotere uitvoeringen wordt het orkest aangevuld met gitaristen, toetsenisten en blazers.

Optredens en repertoire

Vocal Group Get Real is een koor met een modern repertoire en is jong van geest. Moderne en eigentijdse nummers worden afgewisseld met klassieke popsongs en musicalnummers. Ook beschikt Get Real over een zeer uitgebreid kerstrepertoire.

We zingen enkele keren per jaar tijdens evenementen in Bunde en omgeving en met name in de kersttijd worden veel concerten in de regio gegeven. Daarnaast werken we periodiek aan eigen producties. Momenteel verrichten we veel inspanningen voor ons nieuwe project Get a Real X-mas, dat voor december van dit jaar gepland staat.

Ook worden we steeds vaker gevraagd om producties van anderen te begeleiden of een evenement op te luisteren. Voorbeelden hiervan zijn Tema Tielen met Harmonie St. Agnes uit Bunde in 2012 en een productie met de Slagwerkgroep van Borgharen in juni 2014.

Repetities

Vocal Group Get Real repeteert wekelijks op vrijdag van 18.30 uur tot 20.30 uur in de gemeenschapszaal van het WBC aan de Pas, Pasweg 9 te Bunde.

Voor meer informatie: info@vocalgroupgetreal.nl of check onze Facebookpagina.